ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.05.2023 14:40
Британець визнав себе винним у масштабному зламі акаунтів у Twitter у 2020 році
Британець визнав себе винним у масштабному зламі акаунтів у Twitter у 2020 році
Серед інших злочинів — крадіжка понад 794 тисяч доларів у мангеттенської криптовалютної компанії

23-річний громадянин Великої Британії Джозеф Джеймс О'Коннор визнав свою участь в одній з найгучніших хакерських атак у соціальних мережах: у 2020 році він брав участь у зламі акаунтів провідних політичних і бізнес-лідерів США у твіттері, щоб отримати біткоїни. Про це повідомив Bloomberg.

У 2020 році О'Коннор, відомий під ніком PlugwalkJoe, разом із трьома іншими хлопцями зламав у твіттері понад 130 акаунтів знаменитостей, зокрема Барака Обами, Ілона Маска, Джо Байдена, Воррена Баффета, Каньє Веста та інших. Зі зламаних акаунтів зловмисники написали серію твітів із проханням перерахувати криптовалюту на конкретний біткоїн-гаманець, щоб нібито отримати взамін подвійну суму грошей. Це дало їм змогу отримати приблизно 120 тисяч доларів.

У цій справі у 2021 році засудили американця Грема Кларка, який був визнаний організатором зламу. Він пішов на угоду зі слідством. З огляду на те, що на момент скоєння злочину йому було 17 років, Кларка засудили до ув'язнення на три роки.

Тим часом британець О'Коннор зізнався і в скоєнні інших злочинів. Зокрема, йдеться про злам тікток-акаунту блогерки Еддісон Рей у 2020 році та зламі акаунту в Snapchat акторки Белли Торн у 2019 році.

Також О'Коннор визнав себе винним у крадіжці понад 794 тисяч доларів у мангеттенської криптовалютної компанії шляхом зміни SIM-карти деяких її керівників. 23 червня йому мають оголосити вирок.

За всіма звинуваченнями О'Коннору, за оцінкою BBC, загрожує понад 70 років ув'язнення.

Нагадаємо, цього тижня Twitter почав видаляти неактивні впродовж кількох років облікові записи.

Фото: Pexels

ms.detector.media