ms.detector.media
Юлія Поліковська
02.05.2023 16:25
Samsung заборонила своїм працівникам користуватися чатботами штучного інтелекту
Samsung заборонила своїм працівникам користуватися чатботами штучного інтелекту
У Samsung занепокоєні потенційними витоками даних.

Техногігант Samsung заборонив своїм працівникам користуватися чатботами на основі штучного інтелекту, такими як ChatGPT, Google Bard і Microsoft Bing, повідомив Bloomberg.

У компанії стурбовані тим, що дані, які отримують такі чатботи, зберігаються на зовнішніх серверах. Це ускладнює їх пошук і видалення. Крім того, зберігання коду в такому форматі може призвести до того, що вони стануть відомі іншим користувачам.

Минулого місяця компанія провела опитування серед працівників про використання штучного інтелекту і повідомила, що 65% опитаних вважають, що існує певний ризик у користуванні ШІ для безпеки. Крім того у квітні інженери Samsung випадково завантажили в ChatGPT внутрішній вихідний код; чи поширювалася ця інформація — не відомо.

Представник Samsung підтвердив надсилання працівникам записки про заборону використання генеративних служб ШІ. Нові правила передбачають заборону на використання ШІ на комп'ютерах, планшетах і телефонах, які належать компанії. Це не стосуватиметься пристроїв, які продаються споживачам.

Також у Samsung попросили працівників, які використовують ChatGPT та інші інструменти на основі ШІ на особистих пристроях, не завантажувати туди інформацію, пов'язану з компанією, або особисті дані, які можуть розкрити її інтелектуальну власність. Порушення цього правила може призвести до звільнення.

Працівникам також повідомили, що в майбутньому заборону може бути знято. Це станеться після того, як Samsung знайде спосіб використовувати ШІ безпечно.

Нагадаємо, компанія Google оновила свій чатбот Bard зі штучним інтелектом. Тепер він може писати код двадцятьма мовами програмування.

Фото: Unsplash

ms.detector.media