ms.detector.media
Юлія Поліковська
20.04.2023 15:15
Для допомоги постраждалим від війни українцям запустили платформу Find Refuge
Для допомоги постраждалим від війни українцям запустили платформу Find Refuge
Платформа розбудовує мережу волонтерів, які надають консультації потребуючим допомоги.

Україно-британська IT-ініціатива Project Ukraine започаткувала платформу Find Refuge для допомоги українцям, які постраждали від російської агресії.

На Find Refuge можна надавати й отримувати консультації з правових питань, поради щодо працевлаштування, житла, медицини, освіти.

Для отримання допомоги потрібно зареєструватися на сайті та заповнити онлайн-форму.

Модератори аналізують запити та скеровують шукача допомоги до волонтера, який перебуває в тому ж регіоні. Консультації є безкоштовними.

«Через російську агресію мільйони українців були змушені залишити свої домівки. У новому місці переселенці часто потребують консультативної допомоги, поради чи просто підтримки. При цьому досі не існувало централізованого майданчика, куди люди могли би звертатися для розв'язання своїх проблем, а волонтери у зручний для себе спосіб надавати допомогу тим, кому вона справді потрібна. Саме тому була створена платформа Find Refuge. Ми допомагаємо допомагати — робимо волонтерську діяльність максимально комфортною, а людям надаємо можливість отримати допомогу швидко, легко та навіть без потреби виходити з дому», — повідомив засновник Find Refuge Артур Корвін Пауеллс.

Стати волонтером на Find Refuge може кожен, хто має знання та досвід у певній сфері, а також час і можливість допомагати. Find Refuge прагне створити глобальну спільноту волонтерів. Наразі на платформі сфокусовано увагу на українських біженцях та переселенцях, але з часом планується розширити діяльність, щоби звертатися до волонтерів могли шукачі допомоги з усього світу.

За місяць тестової роботи на платформі вже відповіли на запити понад півтисячі українців.

Поки що Find Refuge працює як веб-сайт. У майбутньому планується створення також і додатків для iOS та Android.

Нагадаємо, для українських волонтерів створили освітній курс з безпеки.

Фото: findrefuge.online

ms.detector.media