ms.detector.media
Юлія Поліковська
05.04.2023 12:10
В Австралії регіональний чиновник готовий позиватися з OpenAI через наклеп ChatGPT
В Австралії регіональний чиновник готовий позиватися з OpenAI через наклеп ChatGPT
ChatGPT назвав чиновника винним у скандалі з хабарництвом за кордоном.

В Австралії керівник регіональної адміністрації Шир Хепберн Браян Худ заявив, що може подати до суду на компанію OpenAI, якщо вона не виправить неправдиві заяви про нього, створені ChatGPT. Це може стати першим позовом про наклеп, пов’язаний з використанням технології штучного інтелекту, повідомило агенство Reuters.

Браян Худ був обраний регіональним керівником у листопаді минулого року. Він занепокоївся своєю репутацією, адже представники громадськості повідомили йому, що ChatGPT назвав його винним у скандалі з хабарництвом за кордоном, пов’язаним із дочірньою компанією Резервного банку Австралії на початку 2000-х років. Також повідомили, нібито Браян Худ відбув ув’язнення за хабарництво.

Адвокати чиновника заявили, що Худ дійсно працював на компанію Note Printing Australia, і сповіщав владу про виплату хабарів іноземним чиновникам для отримання контрактів на друк валюти. Проте юристи наполягають, що йому не висували офіційних звинувачень у скоєнні злочину.

21 березня юристи надіслали скаргу OpenAI, власнику ChatGPT, та дали компанії 28 днів, щоб виправити помилки про їхнього клієнта. Вони попередили, що у разі нереагування на ситуацію, на OpenAI чекає судовий позовом про наклеп. Поки що відповіді на свій лист вони не отримали.

«Він перебуває на виборній посаді, його репутація є центральною для його ролі. Це потенційно буде знаковим моментом, якщо він застосує закон про наклеп до нової сфери штучного інтелекту та публікацій в ІТ-просторі», — прокоментував Reuters Джеймс Нотон, партнер юридичної фірми Gordon Legal, яка представляє Браяна Худа.

Нагадаємо, 31 березня Італійська служба захисту даних розпочала розслідування щодо чатбота ChatGPT компанії OpenAI через підозру в порушенні правил збору персональних даних, та на час перевірки заборонила доступ до нього.

Фото: Matheus Berteli / Pexel

ms.detector.media