ms.detector.media
Юлія Поліковська
31.03.2023 15:20
Для вчителів створили електронний посібник про виклики у роботі під час війни
Для вчителів створили електронний посібник про виклики у роботі під час війни
Посібник «Сміливі навчати» є продовженням однойменного онлайнкурсу

Консультанти ЮНІСЕФ розробили для українських вчителів практичний порадник «Сміливі навчати», який має допомогти освітянам подолати професійні складнощі під час війни. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Електронний посібник, розміщений на сайті «Спільнотека» містить практичні матеріали з елементами психоедукації щодо дитячих реакцій на травматичні події війни та способи допомоги дітям у подоланні наслідків психотравм в освітньому процесі.

У посібнику є відповіді на такі питання:

Зазначимо, у жовтні 2022 року для українських освітян запустили безкоштовний онлайнкурс «Сміливі навчати», з практичними порадами щодо того, як в умовах війми підтримувати комунікацію з учнями, дбати про власний психоемоційний стан та правильно організувати безпечне освітнє середовище. Курс отримав офіційну рекомендацію від Міністерства освіти і науки України.

Додамо, на сайті «Спільнотека» розміщені і інші методичні матеріали, курси для вчителів та розвивальні матеріали для дітей з тем безпеки, здорового харчування, здоровʼя та гігієни.

Нагадаємо, Мінцифри створило освітній серіал про підтримку психічного здоров’я дітей під час війни.

Фото: mon.gov.ua

ms.detector.media