ms.detector.media
Юлія Поліковська
31.03.2023 11:10
Цього року компанії сплатили до держбюджету на 1,9 млрд гривень «податку на Google»
Цього року компанії сплатили до держбюджету на 1,9 млрд гривень «податку на Google»
Новий податок сплачує 86 компаній-нерезидентів.

У 2023 році міжнародні компанії сплатили до держбюджету 1,9 млрд гривень так званого «податку на Google», податку на додану вартість за постачання електронних послуг фізичним особам на митній території України. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Facebook.

Він поінформував, що за четвертий квартал 2022 року збір податку становив 1,9 мільярда гривень (52,1 млн доларів США), що на 400 мільйонів гривень (12,1 млн доларів США) більше, ніж за попередній квартал.

Раніше Гетманцев повідомляв, що за підсумками перших трьох кварталів 2022 року міжнародні компанії перерахували до держбюджету 4,3 млрд гривень «податку на Google». Таким чином, за увесь рік від цього податку надійшло 6,32 млрд гривень.

Гетманцев уточнив, що найбільші суми податку у четвертому кварталі минулого року задекларували до сплати сервіси Google, Apple, Valve, PlayStation, Netflix та Etsy.

За інформацією голови парламентського комітету, станом на початок 2023 року на обліку перебуває 86 осіб-нерезидентів, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам на митній території України та подають звіти.

«У лютому-березні 2023 року такі компанії, як Uber і Bolt стали платниками цього податку», — додав Гетманцев.

Фото: comments.ua

ms.detector.media