ms.detector.media
Валерія Буняк
30.03.2023 20:40
Через «сцени насилля та жорстокості»: Facebook приховав фото адвоката Масі Найєма після поранення у дописі видання Zmina
Через «сцени насилля та жорстокості»: Facebook приховав фото адвоката Масі Найєма після поранення у дописі видання Zmina
Розмивання зі світлини зняли лише після скарги від редакції та медіаексперта Ігоря Розкладая.

Facebook приховав світлину адвоката Масі Найєма, який втратив око на війні, в публікації Zmina, повідомило видання. Новина стосувалося того, як адвокатам вдалося завадити зняти токшоу «Говорить вся країна» у студії «1+1» за участю неповнолітньої дівчинки, яку зґвалтували на Закарпатті. 

Соцмережа приховала фото адвоката на підставі того, що воно начебто містить «сцени насилля чи жорстокості». Розмивання зі світлини зняли вже після скарги, надісланої редакцією та медіаекспертом Ігорем Розкладаєм.

«Розмістив на ФБ-сторінці новину з коментарем Масі Найєма щодо намірів "1+1" знімати токшоу зі зґвалтованою дівчиною із Закарпаття. Коли пост набрав багато реакцій і поширень, соцмережа приховала фото Масі на плашці новини, бо воно "містить сцени насилля чи жорстокості"», — розповів редактор соціальних мереж ZMINA Сергій Кочмарський.

За словами медіаексперта, заступника директора ЦЕДЕМ Ігоря Розкладая, у Facebook в цьому випадку могла спрацювати автоматика щодо зображень сцен насильства та жорстокості. Він також додав, що на платформі існує правило, що забороняє публікувати світлини з цієї категорії, утім, в контексті російсько-української війни певну кількість подібних знімків просто розмивають.

Експерт зазначив, що фото Масі Найєма не мало бути прихованим, адже це зображення людини, якою вона є.

«Тобто це не зображення ураження внаслідок якоїсь конкретної дії прямо зараз. Людина так ходить щодня. Я подав скаргу, тому що зараз це стосуватиметься, на жаль, багатьох ветеранів, які мають певні ушкодження: втрату кінцівок, шрами на обличчі тощо», — сказав Розкладай.

Нагадаємо, Масі Найєм — засновник юридичної компанії «Міллер», військовослужбовець ЗСУ. Серед резонансних справ Масі Найєма — юридичний захист активіста Сергія Стерненка.

У червні 2022 року на фронті Масі Найєм отримав серйозне поранення голови, множинні переломи кісток та внутрішньочерепну гематому. Згодом з'ясувалося, що чоловік втратив око.

Фото: Zmina

ms.detector.media