ms.detector.media
Юлія Поліковська
30.03.2023 12:17
Пентагон випустить гральні карти із зображеннями різних систем озброєнь НАТО
Пентагон випустить гральні карти із зображеннями різних систем озброєнь НАТО
Карти можуть стати в нагоді українським військовим.

Військові США розробили набір гральних карт із зображенням 52 різних систем зброї НАТО. Навчальний інструмент має допомогти солдатам швидко навчитися визначити, де вороже обладнання, а де — від дружніх сил. Про це повідомило The New York Times.

Речник командування підготовки та доктрини армії США майор Ендрю Харшбаргер розповів, що набір гральних карт містить зображення 52 різних танків, бронетранспортерів, вантажівок, артилерійських знарядь та інших систем озброєння, виготовлених країнами НАТО. Карти надрукують наступного місяця.

To help Ukrainian soldiers quickly distinguish friend from foe, the U.S. Army has created a set of playing cards with pictures of 52 different NATO-made tanks, armored personnel carriers, trucks, artillery pieces and other weapons, plus two jokers. https://t.co/6skmrYS5Qm

— The New York Times (@nytimes) March 28, 2023

Майор Харшбаргер конкретно не вказав, що нові карти спрямовані на допомогу Україні у боротьбі з Росією. Проте він зазначив, що їх можна використовувати в усіх військових службах і на всіх рівнях ланцюга командування, та зосередив увагу на «обладнанні НАТО, яке поширилося в країнах, що не входять до НАТО».

На кожній картці є зображення системи озброєння, а також її назва, країна, де вона виробляється, країни експорту та основне озброєння.

У колоді непомітно певної ієрархії. Зенітна установка Gepard німецького виробництва — це сімка пік. Шісткою треф є потужна система M142 HIMARS. Король треф — американський танк M1 Abrams, піковий туз — БТР М113. Одним із джокерів є ракета з плеча Stinger виробництва США, Німеччини та Туреччини.

Раніше для військових у США уже випускали гральні колоди з китайською, російською та іранською військовою технікою, та із зображенням найбільш розшукуваних урядом США іракських утікачів тощо. Сама ж ідея сягає часів принаймні Другої світової війни.

Нагадаємо, компанія Microsoft випустила доповнення до відеогри Flight Simulator, яка дозволяє користувачам спробувати себе в ролі пілота цифрової копії «Мрії». Кошти від продажу доповнення «Мрія» передадуть на відновлення знищеного росіянами літака.

Фото: NYTimes

ms.detector.media