ms.detector.media
Валерія Буняк
22.03.2023 18:30
Мінцифри: Україна та Велика Британія підписали Угоду про цифрову торгівлю
Мінцифри: Україна та Велика Британія підписали Угоду про цифрову торгівлю
Як зазначили у відомстві, угода дозволить українському бізнесу ефективніше та дешевше торгувати з Британією за допомогою електронних транзакцій, цифрових підписів та е-контрактів.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило про підписання з Великою Британією Угоди про цифрову торгівлю.

«Будуємо міцні економічні зв’язки між українським та британським бізнесом. Угода поглибить участь України в глобальній економіці та позитивно вплине на імідж нашої держави як торговельного партнера», — йдеться у повідомленні.

Як зазначило відомство, договір закріпить основні свободи для торгівлі цифровими товарами й послугами між країнами та посилить українсько-британське інвестиційне партнерство. Окрім цього, українські IT-компанії збережуть вільний доступ на цифрові ринки.

«Це дозволить українському бізнесу ефективніше та дешевше торгувати з Британією за допомогою електронних транзакцій, цифрових підписів та е-контрактів», — додали у Мінцифри.

Україна стала другою країною у світі, яка підписала із Великою Британією договір про цифрову торгівлю. Раніше таку угоду вклав Сінгапур.

Нагадаємо, Мінцифри повідомило про те, що в Україні починають впроваджувати проєкт DT4UA «Цифрова трансформація для України», на яку Європейський союз виділив 17,4 млн євро.

Серед ключових напрямків проєкту: розвиток цифрових послуг та застосунку «Дія», покращенням обміну даними між реєстрами та держустановами, розвиток інфраструктури електронної ідентифікації та вдосконалення системи електронного управління кримінальними справами.

Окрім цього, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) планує виділити Україні 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки. У Мінцифри повідомили, що це фінансування допоможе зміцнити захист української критичної інфраструктури від кібератак, а також посилити українські сервіси, зокрема платформу «Дія».

Фото: Getty

ms.detector.media