ms.detector.media
Валерія Буняк
22.03.2023 17:20
Гільдія сценаристів США пропонує дозволити авторам сценаріїв використовувати штучний інтелект
Гільдія сценаристів США пропонує дозволити авторам сценаріїв використовувати штучний інтелект
Профспілка хоче дозволити авторам використовувати ChatGPT для написання сценарію без необхідності вказувати на це або «ділитися авторськими правами».

Гільдія сценаристів Америки (WGA) запропонувала дозволити авторам сценаріїв використовувати у написанні технологію штучного інтелекту. Про це написало видання Variety.

Раніше Гільдія запропонувала врегулювати використання ШІ в процесі написання текстів, оскільки останнім часом його використання викликає занепокоєння у письменників, які бояться втратити роботу.

Профспілка хоче дозволити авторам використовувати ChatGPT для написання сценарію без необхідності вказувати на це та «ділитися авторськими правами». Окрім цього, керівник студії зможе передати сценаристу текст, згенерований штучним інтелектом, для переписування чи редагування, і спеціаліст все одно вважатиметься першим автором проєкту.

Водночас у WGA наголосили, що штучний інтелект розглядається лише як інструмент, а не повноцінний письменник. Тому пропозиція спілки не стосується сценарію, повністю написаного штучним інтелектом без допомоги людини.

Окрім цього, матеріал, створений ШІ, не вважатиметься «літературним» або «вихідним», а письменники можуть використовувати технологію як помічника.

Гільдія сценаристів Америки обговорюватиме пропозицію та вноситиме правки протягом наступних двох тижнів. Згодом рішення оприлюднять.

Нагадаємо, нещодавно в Україні вийшов перший випуск мистецького електронного журналу «Дуршлаг», наповнений текстами та ілюстраціями ШІ. 

У виданні зібрані статті «Роль наївного мистецтва в картинках штучного інтелекту», «Нове життя колажу», «Чи може штучний інтелект створювати абстрактне мистецтво?», «Деконструкція мистецтва», «Що робити ілюстраторам?» та інші, написані chatGTP.

Фото: скриншот / YouTube

ms.detector.media