ms.detector.media
Валерія Буняк
21.03.2023 19:30
Державний додаток для знайомств створили у Китаї
Державний додаток для знайомств створили у Китаї
Застосунок Palm Guixi є частиною ініціативи з підвищення рівня шлюбності в одній з провінцій країни.

У місті Гуйсі на сході Китаю з населенням 640 000 мешканців запустили державний додаток Palm Guixi. Про це написало видання The Guardian з посиланням на китайську газету China Youth Daily.

Застосунок використовує дані про самотніх людей у місті, які шукають партнерів, та містить платформу для організації побачень наосліп. Palm Guixi є частиною загальнопровінційної ініціативи з підвищення рівня шлюбності. Як зазначило видання, цей показник знизився у всьому Китаї протягом останнього десятиліття. 

В інших містах провінції Цзянсі місцева влада організовує заходи, щоб заохотити людей до спілкування. Так, у місті Гаоань близько 100 неодружених людей відвідали івент в одному з парків, де вони могли одягнути традиційний одяг, пограти в ігри та «зблизитися одне з одним».

The Guardian пише, що реакція в інтернеті на державну службу знайомств була неоднозначною. Зокрема, коментатори на Weibo пов’язували створення додатку з прагненням уряду підвищити народжуваність у Китаї, яка стрімко падає. 

Нагадаємо, для громадян, які вимушено переїхали з України до інших країн через російську військову агресію, створили мобільний застосунок «I’m Ukrainian». Наразі він працює у 28 країнах світу.

За допомогою застосунку українці можуть знаходити необхідні послуги, зокрема щодо освіти або працевлаштування. Також користувачі можуть шукати однодумців, планувати спільні екскурсії чи відвідання волонтерських хабів.

Фото: Getty Images

ms.detector.media