ms.detector.media
Роман Мельник
20.03.2023 15:52
Walk on Ukraine: Гурт U2 випустив новий альбом, в якому є присвячена Україні пісня
Walk on Ukraine: Гурт U2 випустив новий альбом, в якому є присвячена Україні пісня
Пісня 2000-року отримала новий фрагмент слів та присвяту Україні. Торік гурт виступав з нею у київському метро.

Ірландський рок-гурт U2 перезаписав 40 своїх пісень для нового альбому «Songs of Surrender», одну з яких присвятив Україні. Пісня 2000 року «Walk On» отримала новий варіант назви та одного з куплетів, пише Ліга.Life.

Пісню «Walk On», яка була створена 2000-го року, гурт присвятив Україні ще у квітні 2022-го. Тоді музиканти опублікували спеціальний запис пісні на своєму ютуб-каналі.

«Хоробрий народ України бореться за свою свободу — і за нашу — перед обличчям невимовного насильства та несправедливого вторгнення. Понад 4 мільйони людей, в основному жінки та діти, були змушені тікати, рятуючи своє життя — це майже як населення Ірландії.

Світові лідери повинні встати і підтримувати українців зараз... тих, хто воює, і тих, хто втік... і підтримувати біженців у всьому світі, які були змушені залишити свої домівки та свої землі», йшлося у підписі під відео.

У травні 2022-го U2 виступили з піснею у київському метро в рамках другого міжнародного благодійного телемарафону на підтримку України Save Ukraine.

 

Тепер, у березні 2023-го, музиканти включили оновлений варіант пісні з присвятою Україні до нового альбому «Songs of Surrender» (Пісні капітуляції).

Пісня отримала нову назву «Walk On (Ukraine)», і в ній з’явилися нові рядки:

І якщо жінка, яка танцює на вулиці, була сповнена сліз,
Її танець не зможе перемогти жодна армія. Страх поступається місцем любові,
І це теж своєрідний гнів, який неможливо стримувати.
Ти летиш чи борешся, народжуєшся вільним чи вмираєш за волю.

 

ms.detector.media