ms.detector.media
Валерія Буняк
18.03.2023 16:37
Федоров: Мінцифри планує додати технології штучного інтелекту у «Дію»
Федоров: Мінцифри планує додати технології штучного інтелекту у «Дію»
Штучний інтелект швидко даватиме відповіді щодо отримання послуг зрозумілою мовою.

Міністерство цифрової трансформації України веде переговори із корпорацією Microsoft щодо інтеграції штучного інтелекту у «Дію». Про це розповів очільник міністерства Михайло Федоров для «Forbes Україна» у ютуб-проєкті «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

За словами міністра, у відомстві вже здійснили кілька дзвінків з Microsoft стосовно впровадження технологій для служби підтримки. Команда Мінцифри хоче навчити ШІ оперативно і зрозумілою мовою давати відповіді щодо отримання послуг та того, як працює держава.

«Ми цю технологію точно будемо впроваджувати в нашому контакт-центрі, який комунікує з українцями. Також ми розглядаємо ШІ в світлі надання проактивних послуг і аналізу поведінки громадян», — додав Федоров.

Нагадаємо, напередодні Мінцифри повідомило про те, що в Україні починають впроваджувати проєкт DT4UA «Цифрова трансформація для України», на яку Європейський союз виділив 17,4 млн євро.

Серед ключових напрямків проєкту: розвиток цифрових послуг та застосунку «Дія», покращенням обміну даними між реєстрами та держустановами, розвиток інфраструктури електронної ідентифікації та вдосконалення системи електронного управління кримінальними справами.

У лютому бот ChatGPT став доступним в Україні. Михайло Федоров зазначив, що програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях. Такі обмеження запровадили для того, аби ворог не використовував чат для антиукраїнської пропаганди.

Фото: сайт «Дії»

ms.detector.media