ms.detector.media
Юлія Поліковська
15.03.2023 14:20
Студія Skeiron розробила віртуальний тур Маріупольським драмтеатром
Студія Skeiron розробила віртуальний тур Маріупольським драмтеатром
Користувачі можуть дослідити екстер’єр та інтер’єр театру, зруйнованого російськими окупантами.

Львівська студія Skeiron презентувала проєкт #SaveMariupolHeritage, що має на меті цифрове збереження архітектурної спадщини Маріуполя. Компанія розробила 3D-тур Маріупольським драмтеатром, який знищили російські окупанти торік. Про це йдеться у повідомленні на сторіці компанії у Facebook.

Автори проєкту зазначили, що у такий спосіб прагнули закарбувати Маріупольський драматичний театр у віртуальному просторі.

3D-тур Маріупольським драматичним театром розробники створили з використанням передової технології фотограмметрії. Автори зробили зображення екстер’єру та інтер’єру театру, а потім перетворили їх на 3D-модель із картою глибини.

Переглянути тур можна за посиланням.

У межах проєкту #SaveMariupolHeritage також презентували 3D хмару точок центральної частини Маріуполя. Вона дає користувачам можливість досліджувати місто унікальним способом. Наразі розробники працюють над покращенням відображення цієї території і шукають більше фотографій довоєнного міста.

«Наша мета – зробити об’єкти культурної спадщини доступнішими для людей у всьому світі! Цим проєктом ми хочемо привернути увагу світу до міста й продовжити архівувати інші важливі архітектурні та історичні пам’ятки Маріуполя», – зазначено у дописі.

Додамо, команда Skeiron працює також над проектом #SaveUkrainianHeritage та робить тривимірну фіксацію пам’яток культурної спадщини України. У випадку руйнувань цей проєкт допоможе якнайточніше їх відтворити. Також львівська команда створила розробила 3D-моделі понад 40 українських пам’яток архітектури для Google.

Нагадаємо, платформа UNITED24 відкрила віртуальні прогулянки містами, які постраждали від російських атак.

Фото: facebook.com/skeiron.llc

ms.detector.media