ms.detector.media
Юлія Поліковська
15.03.2023 12:07
У Німеччині запустили серію відео для протидії дезінформації про українських біженців
У Німеччині запустили серію відео для протидії дезінформації про українських біженців
Федеральне агентство громадянської освіти упродовж року відстежуватиме поширення шкідливих наративів про українців.

У Німеччині Федеральне агентство громадянської освіти запустило серію відеороликів для протидії дезінформації про українських біженців.

Відеопроєкт під назвою #wirstattDesinformation («#ми проти дезінформації») складається з чотирьох частин. Ролики доступні трьома мовами: німецькою, російською та арабською.

У першій серії глядачів закликають не поширювати зневажливі новини про біженців, нагадуючи, що «біженство — це втрата всього близького та знайомого, сум за домом, розлука з сім’єю та друзями». Також глядачам пояснюють, як розпізнати сумнівні джерела інформації.

У Федералньому агенстві повідомили, що відеопроєкт є частиною більшого проєкту — «Наративи про війну Росії проти України», котрий триватиме упродовж року.

мета якого — боротися за допомогою пояснювальних відео з дезінформацією, особливо в російсько-та арабомовних громадах Німеччини.

Автори проєкту проводитимуть постійний моніторинг поширення дезінформації в інформаційному просторі Німеччині, та публікуватимуть пояснювальні відео з аналізом деструктивних наративів. Відео публікуватимуть на сайті bpb.de та в соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше у Німеччині відеокампанію, яка вчить розрізняти дезінформацію про українських біженців, запустив Google.

Фото: bpb.de

ms.detector.media