ms.detector.media
Юлія Поліковська
14.03.2023 16:37
В Україні вийшов митецький журнал, наповнений текстами та ілюстраціями ШІ
В Україні вийшов митецький журнал, наповнений текстами та ілюстраціями ШІ
Журнал присвячений візуальним комунікаціям.

Вийшов новий номер електронного журналу «Дуршлаг», створений за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомив його засновник Павло Салига на своїй сторінці у Facebook.

«Як головний редактор, я обирав для вас найсмачніше. Я впевнений, що восьмий номер «Дуршлагу» стане для вас приємним відкриттям і допоможе розширити ваші знання та інтереси», — зазначив він.

У виданні зібрані статті «Роль наївного мистецтва в картинках штучного інтелекту», «Нове життя колажу», «Чи може штучний інтелект створювати абстрактне мистецтво?», «Деконструкція мистецтва», «Що робити ілюстраторам?» та інші, написані chatGTP.

Ілюстрації для номеру створили OpenArt, Midjourney, DALL E.

У редакційній колонці Павло Салига зазначив, що раніше в електронному виданні редактор відбирав найкращі роботи митців, тепер же має відсіювати роботи штучного інтелекту, щоб забезпечити належний рівень якості та авторитетності видання.

Переглянути видання повністю можна за посиланням.

Зазначимо, електронний журнал «Дуршлаг» був заснований у 2007 році, усі попередні сім номерів вийшли упродовж 2007-2008 років.

Нагадаємо, видавництво «Ранок» випустило дитячу книгу під назвою «Хочу на Марс», яку  написали та проілюстровали спільно зі штучним інтелектом.

Фото: Durchasclag

ms.detector.media