ms.detector.media
Юлія Поліковська
13.03.2023 12:52
Українська ІТ-армія атакувала Росбанк
Українська ІТ-армія атакувала Росбанк
Не працює сайт банку, інтернет-банкінг та застосунки.

Українська ІТ-армія здійснила атаку на російський комерційний банк «Росбанк», через що його клієнти не можуть користуватися застосунками, інтернет-банкінгом та сайтом. Про це йдеться у повідомленні IT ARMY of Ukraine в Telegram.

«Щось «Росбанк» підзавалився. Може неймінг невдалий чи покурили в серверній. Кажуть зараз все полагодять і підуть знову рублі по дротах, але ми трошки проти. Друзі, включайте все до останньої праски в цю атаку!»  зазначено у повідомленні.

Пресслужба банку підтвердила атаку, внаслідок якої спостерігаються труднощі в роботі застосунків, інтернет-банкінгу та сайту. Зазначено, що з атакою борються усі іт-фахівці установи. Клієнтам за послугами порадили звертатися у відділення, а не онлайн.

Тим часом в українській ІТ-армії закликали громадян долучатися до їхньої спільноти для підсилення поточних і розробки нових проєктів, для цього потрібно заповнити анкету.

Нагадаємо, 3 листопада 2022 року українські кіберфахівці заявили, що отримали доступ до мереж Центрального банку Росії. Зокрема, хакери отримали інформацію про персонал, спеціалізовані автоматизовані банківські системи, їхні вихідні файли, принципи їхньої взаємодії. Пізніше вони повідомили, що при зламі отримали доступ і до даних про банківські операції Міноборони Росії та персональних даних російських військових.

Фото: sprotyv.info, t.me/itarmyofukraine2022

ms.detector.media