ms.detector.media
Валерія Буняк
11.03.2023 15:03
Фільм «Білявка» став найгіршою стрічкою року. Антипремія «Золота малина» оголосила переможців
Фільм «Білявка» став найгіршою стрічкою року. Антипремія «Золота малина» оголосила переможців
Уперше у своїй історії «Золота малина» також присудила антипремію собі за номінування малолітньої актриси.

Фільм Netflix «Білявка» про Мерилін Монро отримав дві нагороди на щорічній антипремії «Золота малина» — як найгірша стрічка та за найгірший сценарій, написаний Ендрю Домініком.

Антипремія називає цей проєкт «жінконенависницьким, непристойним, помилковим і таким, що безсоромно використовує пам’ять про покійну Мерилін Монро». Натомість, відомо, що актриса Ана де Армас номінована на «Оскар» за головну роль у «Білявці».

Дві статуетки цьогоріч також отримав актор Том Генкс. Антипремія нагородила його як найгіршого актора другого плану та за найгірше екранне комбо. В останньому організатори «Золотої малини» відзначили «латексне обличчя» Генкса. 

«Том Генкс, який протягом своєї кар’єри розвивав свої акторські здібності для великого успіху, зайшов занадто далеко зі своєю версією полковника Тома Паркера в чудовому біографічному фільмі "Елвіс"», — зазначила «Золота малина».

У номінації «Найгірший актор» переміг лауреат премії «Оскар» 2014 року Джаред Лето, який зіграв головного героя у фільмі від Marvel «Морбіус». На думку організаторів антипремії, стрічка виявилася «порожньою».

А фільм «Піноккіо» від Disney переміг як найгірший римейк, плагіат та сиквел. Антипремія вважає стрічку «безглуздим і бездушним переосмисленням».

«Премію відкупника», яку вручають тому, хто раніше був номінований на «Золоту малину», а зараз «виправився», отримав номінант у категорії «Найгірший актор» 2004 року Колін Фаррелл «за його бездоганну роботу» у фільмі «Банші з Інішеріна».

Окрім цього, вперше у своїй історії антипремія нагородила себе за присвоєння відзнаки у номінації «Найгірша актриса» 12-річній Райан Кірі Армстронг, яка зіграла у фільмі «Та, що запалює поглядом». Після обурення в мережі засновник антипремії визнав помилку та сказав, що ім’я дівчинки видалили з бюлетеня.

Кінопремія «Золота малина» є антиподом премії «Оскар». Номінанти «Золотої малини» оголошуються за день до оголошення оскарівських номінантів, а лауреати — в переддень офіційної церемонії вручення «Оскарів».

Нагадаємо, раніше у своїй заяві засновник антипремії «Золота малина» Джон Вілсон попросив вибачення за номінування 12-річної актриси Райан Кіри Армстронг у категорії «Найгірша актриса», а також заявив, що неповнолітні відтепер не будуть номінованими на відзнаки.

Після обурення в мережі Вілсон визнав помилку та сказав, що ім’я Армстронг видалили з бюлетеня.

Фото: Razzi Awards

ms.detector.media