ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.03.2023 15:10
Дослідники спільноти Molfar віднесли Ілона Маска та Еміра Кустуріцу до російських пропагандистів
Дослідники спільноти Molfar віднесли Ілона Маска та Еміра Кустуріцу до російських пропагандистів
За свої висловлювання до реєстру потрапили ще 46 публічних осіб.

База російських пропагандистів, яку формують аналітики OSINT-спільноти Molfar на основі збору відкритих даних, доповнилася іменами 46 публічних осіб. Про це дослідники повідомили на своїй сторінці у Facebook.

«Так, ми додали Ілона Маска в наш перелік іноземних пропагандистів, котрі поширюють прокремлівську риторику. А ще серед 46 «новеньких» є репер Каньє Вест, фронтмен Limp Bizkit, онука Чарлі Чапліна, режисер Емір Кустуріца, Віктор Орбан, Сільвіо Берлусконі та інші», — зазначено у повідомленні.

Загальна кількість іноземних пропагандистів у цьому реєстрі сягнула 362 особи. Дослідники вказують посилання на їхні офіційні профілі у соцмережах та систематизують інформацію щодо зв’язків з РФ та проросійські заяви.

Засновник організації Артем Старосєк уточнив у коментарі Media Sapiens, що частина нововиявлених пропагандистів не є настільки агресивними рупорами Кремля як Володимир Соловйов, але завдяки своїй високій медійності творять своїми заявами «м’яку російську пропаганду» у світі.

Детальніше про досягнення проєкту Molfar та розвідку за відкритими даними російських військових злочинах Артем Старосєк розповів у нещодавньому інтерв’ю Media Sapiens.

Фото: rgtr.molfar.global, instagram.com/elonmusk

ms.detector.media