ms.detector.media
Юлія Поліковська
09.03.2023 18:57
Для українців за кордоном створили новий застосунок
Для українців за кордоном створили новий застосунок
Мобільний додаток працює у 28 країнах.

Для громадян, які вимушено переїхали з України до інших країн через російську військову агресію, створили мобільний застосунок «I’m Ukrainian». Наразі він працює у 28 країнах світу, повідомили у міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За допомогою застосунку українці можуть знаходити необхідні послуги, зокрема щодо освіти або працевлаштування. Також користувачі можуть шукати однодумців, планувати спільні екскурсії чи відвідання волонтерських хабів.

«Застосунок призначений для українців. Його головна фішка — можливість додавати оголошення про власні події і бізнеси за кордоном. Щоб ця функція була доступна лише для українців, розробники інтегрували вхід через Дію. Жодних даних Дія не передає, лише підтверджує громадянство», — зазначено у повідомленні.

Завантажити «I’m Ukrainian» можна за посиланням. Далі під час реєстрації необіхдно вказати адресу своєї електронної пошти. Щоб мати можливість додавати інформацію про власні події, у застосунку потрібно обрати «Вхід через Дію».

Очікується, що перелік країн, де працюватиме мобільний додаток, поступово збільшуватиметься.

Нагадаємо, українські волонтери розробили додаток Dobre app, який допомагає залишатися з рідними на зв'язку в умовах слабкої мережі. Також в Україні випустили застосунок, де позначені заміновані території.

ms.detector.media