ms.detector.media
Юлія Поліковська
09.03.2023 17:18
Meta тестує повернення Messenger у застосунок Facebook
Meta тестує повернення Messenger у застосунок Facebook
Реінтеграція відбудеться вперше з 2014 року.

У компанії Meta анонсували інтеграцію застосунків Facebook та Messenger в один. Триває внутрішній процес тестування. Про це повідомив керівник Facebook Том Елісон у блозі.

Знайомлячи із планами розвитку Facebook на 2023 рік, Том Елісон заявив, що «всупереч іншим повідомленням, Facebook не мертвий і не вмирає, а насправді живий і процвітає з 2 мільярдами активних користувачів щодня. Люди використовують Facebook не тільки для того, щоб спілкуватися з друзями та сім’єю, але й для того, щоб дізнаватися та брати участь у тому, що для них найважливіше».

Він зазначив, що одним з головних напрямків розвитку застосунку у цьому році, крім використання можливостей штучного інтелекту та розширення  інструментів для професійних облікових записів, буде збільшення можливостей для спілкування.

«Ми тестуємо можливість доступу для користувачів до їх повідомлень у Messenger всередині застосунку Facebook. — написав Том Елісон — Зрештою, ми хочемо, щоб людям було зручно та легко спілкуватись та ділитись контентом як у застосунку Messenger, так і безпосередньо в Facebook».

За його словами, невдовзі до тестування інтеграції Facebook та Messenger планується залучити широку аудиторію.

Як відомо, спочатку чати були вбудовані в Facebook. Проте у 2014 році Facebook і Messenger розділили, коли генеральний директор Марк Цукерберг заявив, що використання Messenger як окремого застосунку забезпечує «кращий досвід». Тепер Meta прагне повернути назад цю зміну, перші повідомлення про такі наміри почали з’являтися у червні минулого року.

Нагадаємо, Facebook за попередній рік втратив 2 мільйони українських користувачів. Українські журналісти та лідери думок неодноразово скаржились на блокування сторінок в соцмережах, що належать компанії Meta, через антивоєнні пости.

Врешті у березні цього року компанія Meta заявила, що український контент в Instagram та Facebook не модерують у Росії, а дописи в соцмережах не видаляють лише через скарги.

Фото: softonic.com

ms.detector.media