ms.detector.media
Марина Баранівська
02.03.2023 11:04
Плеєр Winamp стане стримінговим сервісом
Плеєр Winamp стане стримінговим сервісом
На новій музичній платформі творці музики зможуть запроваджувати підписки, призначені безпосередньо для їхніх шанувальників, із спеціальними рівнями та цінами.

Компанія Llama Group оголосила про те, що запускає музичну платформу, куди буде інтегровано плеєр Winamp. З 15 березня оновлений музичний сервіс стане доступним для музикантів, а з 15 квітня — для решти корситувачів. Протягом другого кварталу поточного року на платформі з’явиться багато нових можливостей. Про це повідомляє Businesswire.  

Нагадаємо, Winamp був популярним плеєром у кінці дев’яностих — на початку нульових. Він з’явився у 1997 році й швидко завоював популярність на ринку: користувачі могли додавати у ньому власні обкладинки, плагіни та відеоефекти, плеєр підтримував майже всі формати і мав еквалайзер. 

У 2007 році розробники перестали регулярно оновлювати плеєр. У 2013 році компанія AOL, яка володіла Winamp, повідомила, що припиняє підтримку проєкту. Про те, що його готують до перезапуску, вперше стало відомо наприкінці 2021 року. 

Під час підготовки перезапуску Winamp розробники керувалися ідеєю «революціонізувати стосунки між артистами та фанатами і створити нові джерела доходу для артистів», зауважує у своїй публікації Businesswire. В епоху потокових платформ загострилась проблема справедливої компенсації авторам музики. Оновлений Winamp покликаний не тільки сприяти комунікації між авторами музики та їхніми прихильниками, але забезпечувати музикантам прибуток. З цією метою на новій музичній платформі працюватиме Fanzone, простір, який запропонує артистам можливість скористатися новими постійними джерелами доходу. Творці зможуть запроваджувати підписки, призначені безпосередньо для їхніх шанувальників, із спеціальними рівнями та цінами. У Fanzone автори музики матимуть право на 85% доходу, отриманого від підписок своїх шанувальників.   

З 15 березня і протягом одного місяця виконавцям та творцям музики дається час на те, щоб створити та налаштувати свої профілі. Після цього, з 15 квітня, платформа буде відкрита для слухачів і шанувальників. Вони зможуть напряму підтримувати своїх улюблених виконавців, одержуючи як винагороду доступ до ексклюзивного вмісту у фан-зоні Winamp. Цей простір буде вбудовано в новий програвач, де кожен зможе користуватися всім своїм аудіоконтентом: музикою, подкастами, радіо, аудіокнигами. За словами розробників, нова версія Winamp незабаром буде доступною для Android, iOS, веббраузерів і Windows.

Фото: скриншот / Winamp

ms.detector.media