ms.detector.media
Валерія Буняк
28.02.2023 18:05
У «Дії» тестують отримання дозволу на будівництво
У «Дії» тестують отримання дозволу на будівництво
Відомості підтягуватимуться автоматично з Єдиної електронної системи у сфері будівництва. Замовнику необхідно лише їх перевірити.

Платформа «Дія» запускає бета-тестування на отримання дозволу на будівництво.

«Продовжуємо викорінювати корупцію та бюрократію в будівельний сфері. Ставайте бета-тестувальником нової процедури дозволу на будівництво — долучайтеся до змін у країні та зробіть "Дію" ще кращою», — анонсувала пресслужба порталу.

Скористатися новою послугою зможуть фізичні та юридичні особи — замовники будівництва, які хочуть отримати дозвіл на початок будівельних робіт на об'єктах, що належать до середнього (СС2) чи високого (СС3) класу наслідків, або внести зміни у вже зареєстрований дозвіл. 

«Раніше потрібно було завантажувати купу скан-копій документів, а також отримувати відмови, якщо припустились помилки. З оновленою процедурою відомості будуть підтягуватись автоматично з Єдиної електронної системи у сфері будівництва, і замовнику потрібно буде лише їх перевірити», — зазначили у повідомленні.

Перед тим, як замовник відправить заявку, електронна система перевірятиме її на наявність поширених помилок та інформувати про них ще до того, як документи потраплять на розгляд в органи будівельного контролю.

Зареєструватися на бета-тест можна тут

Раніше у «Дії» з'явилася можливість забрати авто зі штрафмайданчика без додаткових фото і перевірок. Водії вже можуть скористатися шерингом документів та одразу отримати QR-код, щоб забрати евакуйоване авто. Для цього потрібно поділитися цифровими копіями техпаспорта та посвідчення водія через «Дію» у застосунку «Київ Цифровий».

Також MediaSapiens повідомляв про те, що на порталі відтепер можна отримати витяг з Єдиного державного реєстру. Витяг підтверджує, що ви мали або маєте бізнес, а також містить інформацію про діяльність компанії.

Фото: Міністерство соціальної політики України

ms.detector.media