ms.detector.media
Юлія Поліковська
28.02.2023 16:21
SpaceX запустила супутники нового покоління для покращення системи інтернету Starlink
SpaceX запустила супутники нового покоління для покращення системи інтернету Starlink
Очікується, що з новими супутниками пропускна здатність Starlink збільшиться у чотири рази.

Американська компанія SpaceX запустила в космос новітні супутники V2 mini, які забезпечуватимуть більш якісний сигнал для системи інтернету Starlink, про це повідомляється  на сайті Space.com. 

Ракета-носій Falcon 9 із 21 супутником V2 mini на її борту успішно стартувала з космодрому у Флориді у вівторок, 28 лютого, о 1:13 за київським часом.

У компанії SpaceX повідомили, що початок запуску довелося перенести приблизно на п'ять годин, з огляду на інформацію про несприятливу «космічну погоду».

Група супутників Starlink була розгорнута на запланованій орбіті через 64,5 хвилини після запуску.

 

SpaceX показала нові супутники для системи інтернету Starlink перед запуском 

«Нове покоління супутників має  забезпечувати приблизно учетверо більшу пропускну здатність на супутник, ніж попередні покоління», — заявили у SpaceX. V2 mini також оснащені аргоновими двигунами Холла, які ніколи раніше не використовувалися поза Землею. Нові двигуни мають у 2,4 рази більшу тягу та в 1,5 рази більший питомий імпульс, ніж наші двигуни першого покоління.

Нагадаємо, що в Україні вже працює 30 тисяч терміналів Starlink, а до кінця лютого очікується передача ще 10 тисяч терміналів Starlink від Німеччини. 

Фото: twitter.com/SpaceX

ms.detector.media