ms.detector.media
Валерія Буняк
26.02.2023 14:05
«Укренерго»: Споживання електроенергії зменшилося порівняно із суботою. Дефіциту електрики наразі немає
«Укренерго»: Споживання електроенергії зменшилося порівняно із суботою. Дефіциту електрики наразі немає
Наразі в енергосистемі працюють усі види електростанцій.

Споживання електроенергії в Україні зменшилося порівняно із суботою. Окрім цього, дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Про це повідомила пресслужба «Укренерго» в телеграмі.

«Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», — йдеться в повідомленні.

Наразі в енергосистемі працюють усі види електростанцій, а імпорт світла здійснюється у незначних обсягах. Водночас ремонтні роботи на об'єктах ще тривають.

«Тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх об’єктах "Укренерго", пошкоджених внаслідок російських атак. Через масштабність та складність отриманих пошкоджень відновлення функціонування енергооб’єктів вимагає багато ресурсів та часу», — додали в «Укренерго».

Нагадаємо, 7 лютого в Україні розширили програму обміну ламп розжарювання на енергоефективні LED-лампи. Відтепер отримати нові світлодіодні лампи можна у містах та селищах міського типу по всій Україні.

Раніше українці вже обміняли 1 мільйон старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи у відділеннях пошти. 

З 10 жовтня 2022 року Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони після масованих атак ворога можуть залишатись без мобільного зв’язку, світла й води. 

Ілюстративне фото: Fahad/Flickr

ms.detector.media