ms.detector.media
Валерія Буняк
26.02.2023 10:30
ЗМІ: Twitter звільнив ще пів сотні працівників через скорочення витрат
ЗМІ: Twitter звільнив ще пів сотні працівників через скорочення витрат
Як зазначили у технологічному виданні The Information, це щонайменше восьма хвиля масових скорочень працівників у Twitter з тих пір, як Ілон Маск став власником компанії.

Компанія Twitter Ілона Маска звільнила щонайменше 50 співробітників у суботу, 25 лютого. Наразі це є вже восьмою хвилею скорочення робочих місць після того, як бізнесмен придбав соціальну мережу наприкінці жовтня. Про це пише Reuters з посиланням на повідомення The Information. 

Як зазначили у звіті видання The Information з посиланням на джерела, які безпосередньо знайомі з ситуацією, скорочення робочих місць вплинуло на інженерні команди, включно з тими, що підтримують рекламні технології, основний додаток Twitter, а також технічну інфраструктуру для забезпечення працездатності систем компанії. 

Наразі Twitter не відповів на запит Reuters про коментар.

The Information повідомляє, що останнє скорочення робочих місць має на меті компенсувати різке падіння доходу після того, як Маск став власником компанії. У листопаді бізнесмен заявляв, що сервіс переживає «значне падіння доходу», оскільки рекламодавці скорочують витрати через занепокоєння щодо модерації контенту.

Нагадаємо, у січні з'явилося повідомлення про те, що після того, як Ілон Маск придбав Twitter, компанію покинули близько 80% працівників. Тоді у компанії працювало вже близько 1300 штатних робітників. Окрім цього, Маск залучив близько 130 людей з інших своїх компаній Tesla, SpaceX і The Boring Co до роботи соціальної мережі. Раніше Twitter налічував 7,5 тисяч спеціалістів.

4 листопада минулого року Ілон Маск почав масові звільнення у Twitter. У відповідь на це колектив Twitter звернувся до суду із позовом про порушення роботодавцем федеральних законів та законів Каліфорнії. 

Вже 12-13 листопада Маск звільнив без попередження близько 4400 із 5500 аутсорсингових працівників Twitter. Вони працювали над модерацією контенту, розробкою програм та маркетингом. 

Рекламодавці скоротили свої витрати на просування в Twitter після того, як компанію придбав та очолив Ілон Маск. Бюджети рекламодавців, призначені на присутність у Twitter, впали на 71% у грудні минулого року.

Фото: Flickr

ms.detector.media