ms.detector.media
Марина Баранівська
24.02.2023 17:52
Підписка на Netflix стане дешевшою у понад 30 країнах
Підписка на Netflix стане дешевшою у понад 30 країнах
Разом із цим компанія розгорнула платний обмін обліковими записами.

Netflix балансує між необхідністю нарощувати свої прибутки та збільшувати кількість підписників. У межах цієї глобальної стратегії компанія оголосила про зниження ціни на підписку майже вдвічі в деяких країнах Близького Сходу (Ємен, Йорданія, Лівія та Іран), Африки (Кенія), Європи (Хорватія, Словенія та Болгарія), Латинської Америки (Нікарагуа, Еквадор та Венесуела) та Азії (Малайзія, Індонезія, Таїланд і Філіппіни). Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на публікацію Engadget.

Насправді періодичне підвищення або зменшення цін стало звичним явищем для Netflix: наприклад, в січні 2022-го підписка здорожчала для мешканців Сполучених Штатів та Канади, але восени минулого року компанія запровадила дешевший тарифний план із підтримкою реклами у 12 країнах. Нагадаємо, що і для української аудиторії у 2021 році вартість на деякі тарифи було знижено.

Нинішнє зниження цін стало реакцією Netflix на рішення кількох інших потокових сервісів-конкурентів (зокрема Disney+, Hulu та Sling TV) підняти ціни на свої послуги.

Під час звіту про прибутки Netflix у січні цього року один із генеральних директорів Грег Пітерс сказав, що компанія хоче знайти сфери, де вона може підняти ціни, допомагаючи фінансувати нові інвестиції в контент. 

Разом із цим Netflix продовжує запроваджувати окрему щомісячну плату для людей, які надають власні облікові записи у користування за межами свого дому. Компанія випробувала цю програму в Латинській Америці і далі розгорнула платний обмін обліковими записами в Канаді, Новій Зеландії, Португалії та Іспанії. Можливість ділитися своїм обліковим записом наразі коштує 8 доларів у Канаді та Новій Зеландії, 4 євро — в Португалії та 6 євро — в Іспанії. Цього року таку можливість зможуть отримати й мешканці Сполучених Штатів.

Фото: Stock Catalog / Flickr

ms.detector.media