ms.detector.media
Валерія Буняк
18.02.2023 11:30
ChatGPT став доступним в Україні
ChatGPT став доступним в Україні
Наразі чатбот не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях, аби ворог не скористався програмою у своїх цілях.

Чатботом зі штучним інтелектом ChatGPT тепер можна скористатися в Україні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом. Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT», — написав міністр.

Він додав, що програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях. Такі обмеження запровадили для того, аби ворог не використовував чат для антиукраїнської пропаганди.

«Дякую компанії OpenAI за правильне та цілком логічне рішення. Країна, яка бореться за свободу та прогрес, точно має право на доступ до революційних технологій», — зазначив Федоров.

Щоб випробувати ChatGPT, потрібно зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, ChatGPT з’явився у відкритому доступі 30 листопада 2022 року. За п’ять днів сервісом скористався мільйон людей. 

Чатбот здатен генерувати будь-які тексти на замовлену тему, вигадувати кулінарні рецепти, писати прості програмні коди, розв’язувати математичні задачі тощо.

Нещодавно ChatGPT зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті.

Пізніше американська лабораторія досліджень OpenAI, яка розробила бот, заявила про початок роботи над створенням інструменту для визначення текстів, написаних за допомогою штучного інтелекту. Наразі класифікатор не є достатньо надійним. Він здатен визначити лише 26% тексту, написаного штучним інтелектом, а 9% тексту, створеного людиною, помилково маркує як продукт ШІ.

В Україні випробовувати нову програму почав Ощадбанк. Як зазначили в установі, наразі банк тестує пости, тексти та візуал для соціальних мереж, створені за допомогою штучного інтелекту. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media