ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
15.02.2023 10:09
Єврокомісія запропонувала включити Україну до зони роумінгу ЄС
Єврокомісія запропонувала включити Україну до зони роумінгу ЄС
Відповідну угоду пропонують внести до Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Європейська комісія ухвалила пропозицію включити зону вільного телефонного роумінгу до Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомила 14 лютого пресслужба ЄК. 

Як йдеться в повідомленні, після реалізації цього рішення українцям більше не доведеться сплачувати додаткових зборів за користування мобільними телефонами під час подорожей Євросоюзом, а мандрівники з ЄС отримають такі ж права під час відвідування України, Як зауважили в Єврокомісії, тепер цю пропозицію розгляне Рада Європейського союзу. 

Єврокомісія застерігає, що швидкість інтеграції України у внутрішній ринок роумінгу ЄС залежатиме від темпів наближення та імплементації відповідного законодавства ЄС в Україні. 

На цей час телекомунікаційні оператори ЄС та України пропонують доступні або безкоштовні дзвінки між ЄС і Україною на добровільній основі, додали в Єврокомісії. 

Програма Євросоюзу «Roam like home», впроваджена у 2017 році, включає в себе й такі країни, що не входять у ЄС, наприклад Ісландію, Ліхтенштейн і Норвегію. Програма забезпечує громадян, які подорожують країнами ЄС, мобільним зв’язком без додаткових витрат на роумінг. 

Нагадаємо, 2 лютого українські та європейські оператори продовжили дію доступного роумінгу для українців, які вимушено перебувають на території ЄС. 

Фото: Рexels

ms.detector.media