ms.detector.media
Валерія Буняк
11.02.2023 10:30
Microsoft невдовзі презентує свій новий штучний інтелект у програмах Office
Microsoft невдовзі презентує свій новий штучний інтелект у програмах Office
Корпорація намагається швидше інтегрувати ШІ у свої програми через темпи розвитку її конкурента Google.

Корпорація Microsoft готується продемонструвати, як її новий штучний інтелект Prometheus, подібний до ChatGPT, розширить основні програми Word, PowerPoint і Outlook. Про це повідомило видання The Verge.

Як зазначило видання з посиланням на власні джерела, компанія готується детально розповісти про свої плани інтеграції технології мовного штучного інтелекту OpenAI та її моделі Prometheus протягом найближчих тижнів. Користувачі можуть використовувати нову модель у веб-програмах Office завдяки вбудування бічної панелі Bing у браузер Microsoft Edge. 

Окрім цього, за даними джерел, Microsoft працює над створенням графіків для PowerPoint. Пошукова система Bing уже може створювати таблиці та діаграми для основних даних, але наступним кроком може стати ​​перетворення їх на візуальну графіку для презентацій або навіть для використання в Excel.

У матеріалі The Verge йдеться про те, що корпорація намагається швидше інтегрувати штучний інтелект у свої програми через темпи розвитку її конкурента Google. Нещодавно MediaSapiens повідомляв про те, що Google створив чатбот зі штучним інтелектом Bard.

«Джерела повідомляють, що спочатку Microsoft планувала запустити свій новий штучний інтелект Bing наприкінці лютого, але перенесла дату на цей тиждень, коли Google готував власні оголошення. Зрештою Google оголосив про свого конкурента ChatGPT Bard за день до події Microsoft», — написало видання.

Реакція споживачів на ChatGPT також стала поштовхом до впровадження штучного інтелекту в продуктах Microsoft для генерального директора корпорації Сатьї Наделли. За оцінками аналітиків UBS, кількість активних користувачів боту досягла 100 мільйонів щомісяця лише через два місяці після того, як розробка з'явилася у вільному доступі. 

Нагадаємо, проти компаній Microsoft, GitHub і OpenAI подали позов, в якому стверджується, що інструмент Copilot спирається на «програмне піратство в безпрецедентних масштабах». Компанії подали кілька заяв до федерального суду Сан-Франциско, у яких стверджують, що претензії в позові проти них не відповідають дійсності.

Фото: Microsoft 

ms.detector.media