ms.detector.media
Ярослав Зубченко
08.02.2023 17:50
Перегляди гри Hogwarts Legacy побили рекорд на Twitch
Перегляди гри Hogwarts Legacy побили рекорд на Twitch
Пряму трансляцію гри одночасно дивилося більше мільйона людей

Пікові перегляди Hogwarts Legacy, нової відеогри у всесвіті «Гаррі Поттера», на стримінговому сервісі Twitch досягли 1 253 916 одночасних глядачів. Ці дані оприлюднені на платформі TwitchTracker

Таким чином Hogwarts Legacy стала найпопулярнішою single-player (сюжетним проектом для одного гравця) грою в історії платформи. І п’ятнадцятою найпопулярнішою за переглядами грою взагалі. Попередні чотирнадцять місць посідають змагальні ігри для кількох гравців або публічні заходи. 

Подібного результату Hogwarts Legacy досягла 7 лютого 2023 року, у день, коли гра стала доступна виключно власникам Deluxe-версії. І вони почали транслювати своє проходження іншим. 

Попередній рекорд — 1,140 млн одночасних глядачів — встановила польська гра Cyberpunk 2077 у грудні 2020 року. 

Нагадаємо, що Hogwarts Legacy — це пригодницька відеогра у всесвіті «Гаррі Поттера», події якої розгортаються за сто років до подій оригінальних книг. Гравцю належатиме створити власного персонажа, який потрапить на навчання у школу магії та чар Гоґвартс. 

Вихід гри супроводжується скандалами та навіть закликами бойкотувати продукт, адже частину прибутків від нього отримує авторка оригінальної серії книг Джоан Роулінг. Що не раз відзначалася в соціальних мережах неоднозначними заявами на адресу трансгендерних людей. Детальніше про цю ситуацію читайте в матеріалі «Детектора медіа» Та, яку не можна називати. Як ім’я Роулінг зникає із творів за «Гаррі Поттером»

Скриншот: офіційний сайт Hogwarts Legacy

ms.detector.media