ms.detector.media
Валерія Буняк
06.02.2023 18:20
OpenAI створює інструмент для визначення текстів, написаних штучним інтелектом
OpenAI створює інструмент для визначення текстів, написаних штучним інтелектом
Щоправда, розробники зазначили, що класифікатор тексту наразі не є достатньо надійним.

Американська лабораторія досліджень OpenAI, яка раніше розробила бот ChatGPT, тепер працює над створенням інструменту для визначення текстів, написаних за допомогою штучного інтелекту. Про це йдеться на сайті лабораторії. 

«Ми навчили класифікатор відрізняти текст, написаний людиною, від тексту, створеного штучним інтелектом різних постачальників. Хоча неможливо достовірно виявити весь написаний штучним інтелектом текст, ми вважаємо, що хороші класифікатори можуть допомогти виявити проведення автоматизованих кампаній дезінформації, використання інструментів ШІ для академічної недоброчесності та позиціонування чатбота ШІ як людини», — написали в OpenAI.

Наразі класифікатор не є достатньо надійним. Він здатен визначити лише 26% тексту, написаного штучним інтелектом, а 9% тексту, створеного людиною, помилково маркує як продукт ШІ.

Розробники зауважили, що надійність класифікатора зазвичай зростає зі збільшенням довжини вхідного тексту. Інструмент поки що доступний лише для текстів англійською мовою, однак OpenAI продовжує над ним працювати.

Нагадаємо, бот ChatGPT з використанням штучного інтелекту зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. 

Як відомо, розробка OpenAi з’явилася у відкритому доступі 30 листопада 2022 року. Лише за кілька днів сервісом скористався мільйон людей. Чатбот генерує будь-які тексти на замовлену тему. 

Однак вже за місяць із дня його появи чатбот почали забороняти. Серед організацій, які вирішили обмежити використання боту, — сайт запитань і відповідей для кодерів і програмістів Stack Overflow, державні школи Нью-Йорка, які заборонили використання ChatGPT у шкільних пристроях і мережах WiFi, а також Міжнародна конференція з машинного навчання (ICML).

ms.detector.media