ms.detector.media
Марина Баранівська
06.02.2023 11:33
Sports Illustrated, Men's Journal, Dealbreaker та інші розважальні видання вже використовують штучний інтелект для написання статей
Sports Illustrated, Men's Journal, Dealbreaker та інші розважальні видання вже використовують штучний інтелект для написання статей
Поки що не йдеться про те, що ШІ замінить журналістів, а лише про оптимізацію роботи редакцій.

Холдинг Arena Group, до якого належать такі розважальні видання, як Sports Illustrated, Men's Journal, Dealbreaker та інші, заявив, що для створення матеріалів співпрацює зі стартапами, які розробляють технології штучного інтелекту Jasper і Nota. Також компанія використовує технологію лабораторії OpenAI, яка створила ChatGPT — чатбот, здатний генерувати тексти на будь-яку тему і навіть успішно складати іспити з бізнесу та права. Про це пише The Wall Street Journal.

За словами Arena Group, деякі статті в Men's Journal уже створені штучним інтелектом, наприклад, ось ця публікація із порадами для бігунів або матеріал під заголовком «Найкращі способи для чоловіків старше 40 років зберегти м’язи». Ці статті були створені на основі інформації з архіву Men's Fitness, бренду, який пов’язаний із виданням Men's Journal. Статті, створені за допомогою ШІ, мають спеціальну позначку, їх переглядають та перевіряють члени редакції.

У Arena Group заявили, що не мають наміру замінювати журналістів. Скоріше мета використання штучного інтелекту під час створення публікацій полягає у тому, щоб підсилити робочі процеси зі створення контенту та маркетингових кампаній.   

«Це не замінить мистецтво створення контенту, — сказав Росс Левінсон, голова та виконавчий директор Arena Group. —  Це дає творцям контенту як для видань, так і у соціальних мережах, реальну ефективність і реальний доступ до архівів, які ми маємо». Левінсон дав зрозуміти, що Arena Group має зацікавленість розвивати цей напрям роботи, пов’язаний із залученням ШІ.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» акції Buzzfeed виросли у чотири рази за два дні після того, як вона анонсувала використання ChatGPT. Також ми повідомляли, що кропивницький ІТ-фахівець Віктор Шимко створив для сервісу Google Assistant додаткову навичку, яка дозволяє штучному інтелекту читати вголос Біблію в українськомовному перекладі Івана Огієнка. А Білий дім виробив рекомендації щодо захисту громадян від штучного інтелекту.

Фото: Andrea de Santis / Unsplash

ms.detector.media