ms.detector.media
Марина Баранівська
06.02.2023 08:50
Тисячі комп’ютерних серверів у Європі та Північній Америці перебувають під прицілом програм-вимагачів — Politico
Тисячі комп’ютерних серверів у Європі та Північній Америці перебувають під прицілом програм-вимагачів — Politico
Франція, Фінляндія та Італія постраждали через кібератаки найбільше.

5 лютого Національне агентство з кібербезпеки Італії (ACN) попередило про поширення програм-вимагачів на тисячах комп’ютерних серверів у Європі та Північній Америці. Про це пише «Дзеркало тижня» із посилання на публікацію у Politico.

У Європі наразі найбільше постраждали Франція, Фінляндія та Італія. Вразливими залишаються США і Канада. 

Атака спрямована на вразливості в технології VMware ESXi, які були виявлені раніше. «Ці типи серверів у минулому були мішенню хакерів через їх уразливість, — повідомляє ACN. — Однак ця вразливість сервера не була повністю виправлена, залишаючи відкритими двері для нових хакерських атак».

Франція була першою країною, яка виявила атаку. Французьке агентство з кібербезпеки ANSSI  у п’ятницю випустило сповіщення,  щоб попередити організації про необхідність виправлення вразливості.

За оцінками, тисячі комп’ютерних серверів були скомпрометовані по всьому світу, і, на думку аналітиків, ця кількість, ймовірно, зросте. Експерти звертають увагу організацій на те, що слід вжити заходів, щоб уникнути блокування доступу до своїх систем.

Раніше «Media Sapiens» повідомляв про те, що хакерам вдалося зламати акаунти армії Великої Британії в твіттері та на ютубі. Також ми писали, що члени кібергрупи Anonymous зламали сайт російської державної корпорації з атомної енергії «Росатом». За даними звіту Microsoft, який було опубліковано минулого року, російські хакери займаються «стратегічним шпигунством» проти урядів, аналітичних центрів, бізнесу та груп допомоги, що належать країнам-союзникам України.

Фото: Bermix Stidio / Unsplash  

ms.detector.media