ms.detector.media
Валерія Буняк
«MediaSapiens»
05.02.2023 12:15
Сили оборони України зможуть користуватися платформою Delta
Сили оборони України зможуть користуватися платформою Delta
Система ситуаційної обізнаності забезпечує українських військових даними про ворога з різних джерел.

У Силах оборони запровадять українську військову інформаційну систему Delta. Уряд вже ухвалив відповідну постанову. Про це повідомило Мінцифри в телеграмі.

«Уряд прийняв постанову про це. Платформа Delta забезпечує наших військових унікальними даними про ворога з різних джерел. Тепер сучасна військова система доступна всім силам безпеки та оборони», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазаначили, що платформа відображає поле бою в реальному часі, інтегрує дані від аеророзвідки про розташування ворога, а також дозволяє додавати знімки з супутника, дані з безпілотників чи інформацію з чатботів.

«Завдяки Delta українські військові можуть змінювати тактику бою та будувати військові стратегії. Адже вони бачать ворога, як на долоні та мають значну перевагу в бою», — додали у відомстві.

Раніше Міністерство оборони України повідомляло про інформаційну спецоперацію росіян, які поширюють фейки про злам системи ситуаційної обізнаності Delta, яку використовують Збройні сили України. Міністерство запевнило, що система працює стабільно, дані в ній надійно захищені і несанкціонованих проникнень не зафіксовано.

У відомстві також зазначали, що інформаційні системи та інструменти, які застосовують наші захисники, є стратегічною ціллю для ворога, як і критична або енергетична інфраструктура країни: «Водночас, оборонне відомство констатує, що ця іпсо ворога є провальною».

Фото: Мінцифри

ms.detector.media