ms.detector.media
Валерія Буняк
05.02.2023 10:15
Українці обміняли перший мільйон енергоефективних LED-ламп
Українці обміняли перший мільйон енергоефективних LED-ламп
«Укрпошта» зауважила, що основною вимогою до ламп розжарювання, які ви хочете обміняти, є робочий стан.

Українці вже обміняли 1 мільйон старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи у відділеннях пошти. Про це повідомила пресслужба «Укрпошти» у фейсбуці.

«Станом на ранок 4 лютого фіксуємо перший мільйон отриманих за обміном LED-ламп. Хороший темп, так тримати! Сподіваємося, вони вже освічують домівки українців на всій території країни, де це можливо», — йдеться в повідомленні.

«Укрпошта» зазначила, що найактивніше обмінювали лампи у Києві, Дніпрі та Харкові. Лише за тиждень кияни обміняли понад 162 тисяч ламп, дніпряни — понад 88 тисяч, харків'яни — 80 тисяч, а львів’яни — 69 тисяч.

«Такий раритет принесли на обмін, що спочатку ми не повірили власним очам! Перед вами — агітаційна ювілейна лампа з часів СРСР (приблизно 70-ті роки). Наші оператори не розгубилися: "А чи не однаково, скільки лампі років? Аби вона працювала. Принаймні люди виносять з дому сміття"», — розповіли у пресслужбі.

«Укрпошта» також нагадала, що головна вимога до ламп розжарювання — робочий стан.

Нагадаємо, 30 січня «Укрпошта» почала перший етап програми безплатного обміну ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні лампи. Обміняти п’ять ламп можна або попередньо замовивши обмін через мобільний додаток «Дія», або просто прийшовши у відділення «Укрпошти». Для цього потрібно мати із собою паспорт, податковий номер, номер телефона та 5 ламп розжарювання.

Фото: Pexels 

ms.detector.media