ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
03.02.2023 15:34
Експеримент показав, що фінал «Титаніка» міг би бути іншим: Джек міг вижити
Експеримент показав, що фінал «Титаніка» міг би бути іншим: Джек міг вижити
Режисер Джеймс Кемерон в рамках експерименту відтворив уламок корабля і помістив на ньому двох каскадерів у крижану воду.

Після проведених лабораторних експериментів режисер Джеймс Кемерон заявив, що фінал стрічки «Титанік» міг би бути іншим — головний герой Джек Довсон, якого зіграв Леонардо ді Капріо, міг би вижити.

Як пише «Бабель», протягом 25 років з часу виходу фільму чимало шанувальників наполягали, що Джек міг би врятуватися, якби заліз на плаваючий уламок корабля разом із Ровз. Дехто навіть проводив експерименти, щоби підтвердити свої припущення.

Режисер Джеймс Кемерон із командою також вирішили перевірити «теорію плоту». У  лабораторії доктора Джима Коттера у Новій Зеландії вони провели експеримент, відтворивши пліт із двома каскадерами.

Каскадери мали такі ж зріст і вагу, як Джек і Ровз. Їх спорядили внутрішніми термометрами, щоб відтежувати температуру тіла при перебуванні у крижаній воді. Крім того, команда відтвеорила точну копію дошки з фільму.

У першому експерименті каскадерам вдалося обом поміститися на пліт лише верхніми половинами їхніх тіл, натомість ноги залишалися зануреними у воду. Ймовірно, так вони могли б замерзнути б насмерть.

У другій спробі каскадери стали на коліна й час від часу обмінювалися теплом тіла одне з одним, однак дошка виявилася нестійкою. 

Врешті-решт обидва каскадери знайшли положення, за якого їхні тіла помістились на вершині плоту, а під водою залишались лише гомілки. 

Після цього Кемерон визнав, що за таких умов Джек міг би вижити, якби через кілька годин його врятували. Водночас режисер додав, що в цій ситуації є багато змінних і «в добре освітленому експерименті в тестовому басейні не можна змоделювати жах, адреналін, усе те, що спрацювало б проти них».

Фільм «Титанік» вийшов у прокат у 1997 році і є наразі третім найкасовішим фільмом у історії. Він отримав рекордні 11 премій «Оскар».

Раніше в одному відео поєднали фінальні сцени з картин, які отримали премію «Оскар» в номінації «Кращий фільм» за останні майже 50 років, серед них й фільму «Титанік».

Нещодавно продовження «Аватара» від режисера Джеймса Кемерона зібрало у світовому прокаті 2,026 млрд доларів. Таким чином Джеймс Кемерон став першим режисером, що зняв одразу три фільми, які заробили більше двох мільярдів доларів кожен («Титанік», «Аватар», «Аватар. Шляхи води»).  Загалом в історії вдалося подолати рубіж у два мільярди касових зборів шістьом фільмам.

 

 

ms.detector.media