ms.detector.media
Валерія Буняк
02.02.2023 18:30
Забрати авто зі штрафмайданчика можна через «Дію»
Забрати авто зі штрафмайданчика можна через «Дію»
Для цього потрібно поділитися цифровими копіями техпаспорта та посвідчення водія через «Дію» у застосунку «Київ Цифровий».

У «Дії» з'явилася можливість забрати авто зі штрафмайданчика без додаткових фото і перевірок. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України в телеграмі.

«Водії можуть скористатися шерингом документів та одразу отримати QR-код, щоб забрати евакуйоване авто. Для цього поділіться цифровими копіями техпаспорта та посвідчення водія через "Дію" у застосунку "Київ Цифровий"», — розповіли в Мінцифри.

Як зазначили в повідомленні, водій має вказати номер авто у своєму профілі «Київ Цифровий», і тоді повідомлення про евакуацію транспорту прийде push-сповіщенням. В іншому разі потрібно натиснути на кнопку «К» внизу головного екрана, обрати сервіс «Евакуація» — «Перевірити автомобіль» та ввести номер авто.

Аби скористатись шерингом документів через «Дію» у застосунку «Київ Цифровий», потрібно зробити такі кроки:

Нагадаємо, незабаром з'явиться можливість розмитнювати авто через «Дію». Система автоматично розраховуватиме вартість авто після того, як власник внесе показники у калькулятор. 

Фото: сайт «Дія»

ms.detector.media