ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
02.02.2023 16:11
Reuters: США забороняють експортувати новітні технології китайській компанії Huawei
Reuters: США забороняють експортувати новітні технології китайській компанії Huawei
Huawei відмовлятимуть у доставці товарів нижче рівня 5G, зокрема 4G, Wi-Fi 6 і 7, технологій штучного інтелекту, високопродуктивних обчислень і хмарних технологій.

Адміністрація президента США припинила видавати американським компаніям ліцензії на експорт більшості товарів китайській компанії Huawei.

Про це повідомило видання Reuters з посиланням на три джерела, обізнані в цьому питанні, передає «Бабель».

У 2019 році Сполучені Штати заборонили більшості американських постачальників продавати китайській компанії товари та технології без ліцензії. Як пише Reuters, чиновники прагнули позбавити Huawei можливості купувати або розробляти напівпровідникові мікросхеми, на яких працює більшість її продуктів. Однак деякі ліцензії на певні товари та технології все ж продовжували видавати.

Нині, за даними джерел Reuters, американські посадовці змінюють офіційну політику — Huawei відмовлятимуть у доставці товарів нижче рівня 5G, зокрема 4G, Wi-Fi 6 і 7, технологій штучного інтелекту, високопродуктивних обчислень і хмарних технологій.

У Міністерстві торгівлі США відмовилися коментувати цю інформацію і сказали, що систематично оцінюють власні норми та правила. Так само від коментарі відмовились і в Huawei.

Речник міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявив, що Сполучені Штати зловживають поняттям національної безпеки, щоб безпідставно придушувати китайські компанії.

Нагадаємо, у листопаді Сполучені Штати Америки заборонили продаж нового телекомунікаційного обладнання від китайських Huawei та ZTE через загрозу національній безпеці. 

Фото: Kārlis Dambrāns/Flickr

 

ms.detector.media