ms.detector.media
Марина Баранівська
02.02.2023 10:22
Netflix обмежить для підписників можливість користування одним обліковим записом
Netflix обмежить для підписників можливість користування одним обліковим записом
У такий спосіб Netflix має намір збільшити свої доходи.

Користувачі Netflix будуть зобов’язані раз на місяць підключатися до домашнього Wi-Fi. Це допоможе компанії обмежити спільне використання паролів, до чого вдаються багато абонентів. Про це пише hromadske із посиланням на публікацію The Streamable.  

За підрахунками Netflix, понад 100 мільйонів абонентів у всьому світі діляться паролями, щоб користуватися одним обліковим записом. Якщо запровадити обмеження у спільному використанні облікових записів, доходи зростуть, сподіваються у компанії.

Згідно із новим правилом, про запровадження якого оголосили у Netflix, спільні акаунти залишаться, але тільки в межах одного будинку чи квартири. Користувачам різних пристроїв один раз на місяць доведеться підключатися до мережі, яка належить власнику облікового запису.

Для того, щоб контролювати дотримання нового правила, Netflix буде використовувати таку інформацію, як IP-адреси, ідентифікатори пристроїв й активність облікового запису. У разі фіксації порушень компанія блокуватиме профілі, допоки вони не підʼєднаються до домашньої мережі або не створять основний обліковий запис.

Для тих користувачів, які подорожують, на сервісі буде передбачена можливість отримати тимчасовий код, який надасть доступ до свого облікового запису на 7 днів поспіль.

Як повідомляв «Media Sapiens» раніше, у жовтні 2022-го Netflix вперше купив відразу майже півтора десятка українських фільмів. Також ми писали про те, що за перегляд фільмів на Netflix можна буде платити криптовалютою, і про те, що сервіс виклав у вільний доступ інтерв'ю Зеленського американському телеведучому Девіду Леттерману в шоу «Мій наступний гість не потребує представлення». У травні 2022-го стало відомо, що Netflix заблокував доступ до своїх сервісів для росіян.

Фото: Stock Catalog / Flickr

ms.detector.media