ms.detector.media
Марина Баранівська
30.01.2023 17:53
Фільм «До Леслі», номінований на «Оскар», міг порушити правила конкурсу
Фільм «До Леслі», номінований на «Оскар», міг порушити правила конкурсу
Промокампанія Андреа Райзборо на звання «Найкращої акторки» могла порушити правила голосування Кіноакадемії

Американська Академія кінематографічних мистецтв і наук (AMPAS) заявила, що проводить перевірку кампаній цьогорічних номінантів на «Оскар». У заяві AMPAS не каже прямо, що саме її спонукало до таких дій. Але, ймовірно, йдеться про номінацію Андреа Райзборо на «Найкращу акторку» за фільм «До Леслі». Про це пише Deadline.

Як повідомляє видання, номінація акторки для багатьох виявилася несподіванкою. Тоді як інші картини-конкурсанти закликали членів Кіноакадемії голосувати за себе під час дорогих промокампаній, дистриб’ютори «До Леслі» зробили ставку на залучення знаменитостей, які писали щедрі компліменти фільму. Дехто вдавався до гіпертрофованого ентузіазму, як Кейт Вінслет, що в соцмережах написала, немов акторська робота Андреа Райзборо у цій стрічці — «найвидатніше виконання жіночої ролі, яке я коли-небудь бачила».

Як пише колумніст Deadline Піт Геммонд, правила проведення «оскарівських» промокампаній не враховують особливостей сучасного світу із його соцмережами та їхнім впливом.

Нагадаємо, що номінантів цьогорічної премії «Оскар» оголосили 24 січня. Серед них є документальний фільм про дітей на Сході України «Будинок зі скалок».

ms.detector.media