ms.detector.media
Роман Мельник
30.01.2023 15:59
На Coursera запустили безплатний відеокурс про історію та культуру України
На Coursera запустили безплатний відеокурс про історію та культуру України
Це короткий ознайомчий курс з історії, культури та суспільства України — від середньовіччя до сьогодення. Крім англійської, він доступний також французькою, італійською та норвезькою мовами.

На американській освітній платформі Coursera запустили безплатний англомовний курс «Ukraine: History, Culture, and Identities» про історію та культуру України.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

«Це короткий ознайомчий курс з історії, культури та суспільства України — від середньовіччя до сьогодення. Він не лише дає базові знання з історії та культури України, але й показує вплив України на європейську та світову історію», — повідомляють у Мінкульті.

Окрім відеолекцій, курс містить додаткові джерела: тексти, відео та інтернет-ресурси, які дадуть змогу поглибити знання про Україну. За інформацією МКІП, курс отримав відзнаку Вашингтонського університету.

Курс безкоштовний, зареєструватись на нього можна на сайті Coursera.

Курс розробили Український інститут спільно зі студією онлайн-освіти EdEra та Києво-Могилянською академією.

Окрім англійської, його продублювали також французькою, італійською та норвезькою мовами.

Нагадаємо, нещодавно Музей Івана Гончара спільно з Українським культурним фондом та EdEra у межах проєкту «Знай свою Україну» запустили для дітей онлайн-курс про українські різдвяні традиції. 

ms.detector.media