ms.detector.media
Валерія Буняк
28.01.2023 15:40
ChatGPT успішно склав випускні екзамени з права та бізнесу
ChatGPT успішно склав випускні екзамени з права та бізнесу
Бот зміг відповісти на питання щодо базових операцій та проаналізувати процеси.

ChatGPT з використанням «штучного інтелекту» зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. Про це повідомило видання CNN.

У Міннесотському університеті бот виконав 95 запитань з вибором відповідей і 12 відкритих запитань і показав середній рівень студента C+, отримавши прохідний бал з усіх курсів. 

А ось у Вортонській школі нейромережа отримала оцінку від B до B-.

Крістіан Тервіш, професор Вортонської школи бізнесу, зазначив, що ChatGPT виконав «чудову роботу», відповідаючи на запитання щодо базового управління операціями та аналізу процесів. Однак, за його словами, бот мав значні проблеми зі складнішими завданнями.

Професори рекомендують запроваджувати обмеження на використання подібних технологій, однак зауважують, що користь від ChatGPT таки може бути. За словами науковців, чатбот міг би допомогти тим, хто знаходиться на початкових стадіях дослідницької роботи. 

ChatGPT з’явився у відкритому доступі 30 листопада 2022 року. За п’ять днів сервісом скористався мільйон людей. Новий чатбот генерує будь-які тексти на замовлену тему і здатен навіть відверту брехню видати за правду.  Він здатен писати тексти, вигадувати кулінарні рецепти, писати прості програмні коди, розв’язувати математичні задачі тощо.

Утім, вже за місяць із дня його появи чатбот почали забороняти. Серед організацій, які вирішили обмежити використання боту, — сайт запитань і відповідей для кодерів і програмістів Stack Overflow, державні школи Нью-Йорка, які заборонили використання ChatGPT у шкільних пристроях і мережах WiFi, а також Міжнародна конференція з машинного навчання (ICML).

Докладніше про те, як працює ChatGPT і чим він може бути небезпечний, читайте в матеріалі «MediaSapiens».

Нагадаємо, у жовтні минулого року гігант стокових зображень Shutterstock заявив, що почне продавати зображення, створені штучним інтелектом.

Фото: Pixabay

ms.detector.media