ms.detector.media
Валерія Буняк
28.01.2023 11:40
Українці зможуть розмитнювати авто через «Дію»
Українці зможуть розмитнювати авто через «Дію»
Система автоматично розраховуватиме вартість авто після того, як власник внесе показники у калькулятор.

Розмитнення автомобілів через плаформу «Дія» відбуватиметься за новою системою розрахунку. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграмі.

Команда вже підготувала відповідні зміни до законодавства.

Для того, аби система розрахувала вартість розмитнення, власнику авто потрібно буде внести показники в калькулятор за трьома характеристиками — роком випуску авто, типом, об‘ємом або потужністю двигуна (для електрокарів).

«Наприклад, ви маєте Audi A3 2006 року на дизелі та з об‘ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 80 132 гривень — замість 143 500 гривень», — написав Федоров.

Наразі сервіс «Дія» збирає зворотний зв'язок від користувачів щодо майбутньої послуги.

Про нову послугу анонсували ще влітку минулого року. Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що всі українці зможуть розмитнити авто на під'їзді до митного контролю — «з автоматичною реєстрацією та надходженням документів і номерів додому». Номери також можна буде забрати у центрах реєстрації чи центрах надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, на порталі «Дія» незабаром також запрацює тестування послуги, за допомогої якої сімʼї з дітьми зможуть подати заявки на отримання грошової допомоги від держави.

Фото: Міністерство соціальної політики України

ms.detector.media