ms.detector.media
Марина Баранівська
26.01.2023 16:58
«Режим Бога»: інженери Twitter можуть твітити від імені будь-якого користувача мережі
«Режим Бога»: інженери Twitter можуть твітити від імені будь-якого користувача мережі
Сумніви щодо надійності безпеки Twitter почали з'являтися у 2020 році.

Свідчення в Конгресі США колишнього співробітника Twitter підтвердили інформацію про те, що система захисту конфіденційності в роботі платформи не є надійною, пише «Дзеркало тижня» із посиланням на публікацію в The Washington Post.

За словами експрацівника Twitter, будь-який інженер компанії може активувати спеціальну внутрішню програму («режим бога», як її називали донедавна) та опублікувати твіт від імені іншого користувача.

У жовтні 2022-го аналогічну скаргу подала юридична фірма Whistleblower Aid, яка опитує колишніх співробітників Twitter.

Нинішні та колишні керівники відділу довіри та безпеки соцмережі не прокоментували цю інформацію.

Серйозні сумніви щодо надійності безпеки Twitter почали з'являтися у 2020 році, коли хакери зламали Twitter-акаунти багатьох відомих людей та компаній. Серед жертв – мільярдери Ілон Маск, Білл Гейтс та Джефф Безос, політики Барак Обама, Майкл Блумберг, Джо Байден, співак Каньє Уест, а також компанії Apple, Cash App. Майже одночасно на їхніх акаунтах почали з’являтись повідомлення, де фоловерів закликали пересилати біткоїни на адресу одного і того ж електронного гаманця.

Тоді компанія заявила, що усунула всі проблеми. У Whistleblower Aid вважають, що публічні заяви Twitter «були помилковими та/або вводили в оману», йдеться у новій скарзі.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» повідомляв, що WhatsApp дозволить своїм користувачам не приймати нові правила конфіденційності. Також ми писали, що Google звільнила десятки співробітників за зловживання доступу до даних користувачів та колег.

Фото: Unsplash

ms.detector.media