ms.detector.media
Марина Баранівська
26.01.2023 11:41
Канал Adult Swim припинив співпрацю із Джастіном Ройландом після того, як актора звинуватили у домашньому насиллі
Канал Adult Swim припинив співпрацю із Джастіном Ройландом після того, як актора звинуватили у домашньому насиллі
Актор був співавтором мультсеріалу «Рік і Морті» та озвучував головних героїв.

Канал Adult Swim більше не співпрацюватиме із актором Джастіном Ройландом, який озвучував головних героїв анімаційної науково-фантастичної комедії «Рік і Морті». Ройланда звинувачують у домашньому насиллі, попереднє слухання його справи має відбутися у квітні цього року. Про це пише The New York Times із посиланням на твіттер каналу.

У черговому, вже сьомому, сезоні мультсеріалу Рікі і Морті озвучуватимуть інші актори. Крім того, за словами Марі Мур, старшої віцепрезидентки із комунікацій компанії Warner Bros. Discovery, якій належить канал, образи головних героїв зазнають змін

Прем’єра серіалу «Рікі і Морті», який Ройланд розробив разом із Деном Гарманом, відбулась у 2013 році. Це історії витівок і подорожей у паралельні виміри геніального вченого-алкоголіка Ріка Санчеса, який винайшов портальну гармату, та його онука Морті Сміта.

Крім того, згідно із заявою компаній 20th Television Animation і Hulu Originals, Ройланд більше не працюватиме над виробництвом анімаційного ситкому «Нетутешні» («Solar Opposites»). Актор був співавтором ідеї цього шоу і озвучив Корво, одного з головних героїв. Також стало відомо, що Ройланд нещодавно звільнився зі студії відеоігор  Squanch Games, співзасновником якої він був.

Як повідомляється, Ройланду висунуто звинувачення у домашньому насиллі, а також у тому, що він погрожував та чинив шахрайство щодо жінки, з якою зустрічався у 2020 році. Актор не визнає себе винним, а його адвокат заявив пресі, що бачить підстави для того, щоб справу було закрито.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» повідомляв про те, що правозахисні організації надали поради медійникам, як висвітлювати тему насильства, а МВС розробило мобільний застосунок для жертв насильства. Також ми писали про дослідження, результати якого свідчать про те, що YouTube сприяє інтернет-руху Incel, який закликає до насильства.

Фото: Rachel Lovinger / Flickr

ms.detector.media