ms.detector.media
24.01.2023 16:51
Ukraine.ua увійшла до топ-5 офіційних сторінок країн світу в інстаграмі
Ukraine.ua увійшла до топ-5 офіційних сторінок країн світу в інстаграмі
Сторінка України поступилася лише профілям Австралії, Туреччини, Канади та Нової Зеландії.

МЗС України повідомило, що сторінка платформи Ukraine.ua в інстаграмі набрала понад 1 мільйон підписників та увійшла до топ-5 офіційних сторінок країн світу у цій соцмережі. Сторінка України поступилася лише профілям Австралії, Туреччини, Канади та Нової Зеландії.

За даними МЗС, у 2022 році охоплення цифрової екосистеми Ukraine.ua, яка об’єднує офіційний сайт України та сторінки держави в соціальних мережах, перевищило 1 мільярд.   

Постійна ж аудиторія каналів Ukraine.ua (офіційний сайт України, Facebook, Instagram, Spotify, LinkedIn, TikTok, Twitter та Youtube) зросла у понад 10 разів.

Зокрема, акаунт України у TikTok зібрав понад 90 мільйонів переглядів, майже 6 мільйонів переглядів набрала офіційна платформа про війну Росії проти України war.ukraine.ua, а на сторінці України у Facebook було понад 10 мільйонів взаємодій з контентом.

Голова МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що створення цифрової екосистеми Ukraine.ua мало конкретну мету — надати Україні сильний та суб’єктний голос для протидії дезінформації та пропаганді Росії: «Сьогодні ми не чуємо традиційних у попередні роки нарікань, нібито Україна програє інформаційну війну. Натомість світ визнає успішну комунікацію нашої держави під час повномасштабного вторгнення…»

МЗС запустило цифрову платформа Ukraine.ua для формування позитивного іміджу України за кордоном у січні 2021 року. Сайт має версії англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською мовами, а також на івриті.

У 2022 році з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну на базі платформи було створено сайт war.ukraine.ua. Сайт має на меті забезпечувати вільний доступ до правдивої інформації про війну в Україні. 

У квітні 2022 року МЗС запустило російськомовну версію war.ukraine.ua. Мета російської версії сайту — забезпечити доступ усім людям, які спілкуються російською, до перевіреної, не спотвореної російською пропагандою інформації про війну, її ціну для Росії та наслідки для всього світу.

Графіка: Ukraine.ua/Instagram

ms.detector.media