ms.detector.media
Валерія Буняк
23.01.2023 17:19
ЗМІ: Маск планує створити версію підписки на Twitter без реклами
ЗМІ: Маск планує створити версію підписки на Twitter без реклами
Так компанія хоче збільшити дохід і попит на свої продукти класу «преміум».

Ілон Маск хоче випустити нову версію Twitter без реклами, щоб збільшити дохід і попит на свої продукти класу «преміум». Про це повідомило видання The Guardian. 

Ілон Маск хоче збільшити дохід від передплати. Бізнесмен анонсував дорожчу підписку Twitter Blue без реклами за 8 або за 11 доларів. За його словами наразі реклама на сайті «занадто помітна», тому найближчим часом цю проблему планують вирішити.

«У 2021 році на рекламу припадало 90% доходу Twitter, але після того, як Маск купив бізнес у жовтні минулого року, кількість доходів Twitter скоротилася, а щоденний дохід знизився на 40% порівняно з минулим роком», — пише видання.

Рекламодавці, включно з виробником автомобілів Audi та фармацевтичною компанією Pfizer, призупинили витрати на Twitter через побоювання щодо збільшення мови ворожнечі на платформі.

Ілон Маск прагне зменшити залежність Twitter від реклами на фоні наближення виплати відсотків за 13 мільярдів доларів боргу, який він наклав на компанію в рамках поглинання. Мережа має зробити платіж у розмірі 300 мільйонів доларів наприкінці січня.

У листопаді власник мережі сказав працівникам, що компанія може не пережити майбутнього спаду без істотного збільшення доходу від підписок. Але вже минулого місяця Маск заявив, що вона «більше не на шляху до банкрутства».

Нагадаємо, наприкінці листопада у ЗМІ з’явилася інформація про те, що від співпраці відмовилися півсотні найкращих рекламодавців Twitter. У переліку таких компаній — телерадіокомпанія CNN. Деякі рекламодавці зробили публічні заяви щодо відмови від співпраці з мережею. Це Chevrolet, Chipotle Mexican Grill, Inc., Ford, Jeep, Kyndryl, Merck & Co. (Merck Sharp & Dohme MSD), Novartis AG.

Фото: Pixabay

ms.detector.media