ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
19.01.2023 16:29
Трамп попросив Facebook відновити його профіль
Трамп попросив Facebook відновити його профіль
NBC News: Трамп напередодні виборів 2024 року хоче повернутись до мережі, яка відіграла ключову роль у його попередній кампанії.

 Експрезидент США Дональд Трамп звернувся до компанії Meta з проханням відновити його профіль у фейсбуці. Про це повідомляє видання NBC News.

Виборчий штаб Трампа у вівторок надіслав листа до компанії, у якому наполягає на зустрічі для обговорення «швидкого відновлення на платформі».

Видання припускає, що Трамп намагається повернутися у Facebook напередодні президентських виборів у 2024 році. У фейсбуці Трамп має понад 34 мільйони підписників, тож ця платформа була критично важливою для його виборів у 2016 році. 

Facebook, як й інші соцмережі, заблокував Трампа після штурму Капітолія 6 січня 2020 року. Спершу його заблокували на 24 години, але менше ніж за добу компанія оголосила бан безстроковим. У червні 2021 року за рекомендацією наглядової ради Meta заявила, що перегляне блокування через два роки та оцінить ризик для громадської безпеки від відновлення акаунту Трампа.

Як пише NBC News, у 2021 році Meta дала зрозуміти, що бан Трампа не триватиме вічно. «Коли блокування врешті-решт буде скасовано, обліковий запис пана Трампа підлягатиме новим посиленим штрафам, якщо він порушить нашу політику, аж до остаточного видалення його облікових записів», — заявив тоді президент із глобальних справ Meta Нік Клеґґ.

Відзначимо, нещодавно експрезидент США Дональд Трамп заявив, що не планує повертатися у Twitter, попри те, що його обліковий запис розблокували. Трамп пояснив своє рішення тим, що у Twitter нібито падають темпи залучення користувачів і занадто багато фейкових акаунтів.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

ms.detector.media