ms.detector.media
Ярослав Зубченко
18.01.2023 14:03
Серіал «Останні з нас» став другою найуспішнішою прем’єрою HBO за 13 років
Серіал «Останні з нас» став другою найуспішнішою прем’єрою HBO за 13 років
Шоу поступилося лише «Дому Дракона»

Перший епізод телеадаптації відеогри PlayStation The Last of Us подивилося 4,7 мільйона американців, якщо враховувати показники кабельного HBO та стримінгового HBO Max. Про це, з посилання на вимірювання Nielsen та внутрішні дані Warner Bros. Discovery, повідомляє видання Variety.

Таким чином прем’єра виявилася успішнішою, ніж свого часу перші серії «Гри престолів», «Справжнього детективу», «Світу Дикого Заходу», «Чорнобиля», «Ейфорії» та інших. Кращі показники продемонстрував лише «Дім Дракона» — відгалуження «Гри престолів», — дебютний епізод якого влітку 2022 року подивилося майже 10 мільйонів людей. 

«Дім Дракона» поставив рекорд HBO, за яким слідує серіал «Підпільна імперія» 2010 року. Таким чином «Останні з нас» — другий найуспішніший дебют каналу за 13 років. 

Серіал «Останні з нас» заснований на однайменній грі 2013 року від компанії Naughty Dog (належить PlayStation). Та розповідає історію подорожі Джоеля (Педро Паскаль, «Гра престолів», «Мандалорець») та Еллі (Белла Рамзі, «Гра престолів»). Персонажі пробираються постапокаліптичною Америкою, намагаючись знайти ліки від пандемії, та не втратити власну людяність. 

Оригінал «Останніх із нас» має найвищий рейтинг серед ігор для PlayStation 3. Продовження історії «Останні з нас 2» має найбільшу кількість нагород «Гра року» в історії відеоігор. 

Нагадаємо, що «Останніх із нас» — це перша телевізійна адаптація гри Sony Playstation. Компанія також розробляє екранізацію «Бога війни» разом із Amazon та «Горизонт. Новий світанок» із Netflix. 

Фото: Leadergamer

ms.detector.media